Vanliga frågor

Här hittar du dom vanligaste frågorna och svaren när det gäller en Takvandring®
Om du inte hittar svaret på din fråga här är du välkommen att kontakta oss per mail, på info@takvandring.com

 • Priset för en Takvandring®är 375 kr / pers i Sundsvall. Priserna är inklusive moms för privatpersoner.
  För gruppbokningar gäller andra priser, kontakta oss för information och prisuppgift.
  Det går bra att maila till info@takvandring.com


 • En takvandring® tar 1 timme och 15 minuter - från början till slut, inklusive säkerhestgenomgång, påklädning av selar etc. På taket är vi ca 50-55 minuter.


 • Ja, det går bra. Vi har möjlighet att förvara mindre väskor och ryggsäckar vid vår vind/lokal i anslutning till takbanan.


 • Vi ställer inte in för regn, utan det är kläder efter väder som gäller. Våra guider för dagen går alltid upp på taket innan ni kommer, för en säkerhetskontroll. Om det är mycket kraftig vind, åska, snöstorm eller extrem dimma som innebär en säkerhetsrisk äger Takvandring Sverige AB rätt att ställa in turen. Skulle så vara fallet blir samtliga deltagare ersatta med ett presentkort som kan nyttjas vid ett senare tillfälle.


 • Ja, om du meddelar detta senast 7 dagar före bokad tur. Kom ihåg att du inte kan avboka din tur, endast boka om. Att man blir sjuk är ju svårt att förutse, det förstår vi - så mot uppvisande av läkarintyg får du byta tur alt. avboka om sjukdomsbilden är av den karaktären att en Takvandring® inte kan genomföras.


 • Allt kan hända. Sjukdom eller inställda resor gör att du inte kan nyttja din bokning. Då gäller i första hand ombokning eller förlängning, om du av ex. bekräftat hälsoskäl inte kan delta betalar vi tillbaka pengarna.
  Samtliga köp vid bokning av plats kan dock annulleras enligt Konsumentköplagen ( gäller ej presentkort som du erhållit i gåva) .
  Om du köpt en takvandring®eller ett presentkort med betalning via Izettle + Iphone, dvs. kortköp via mobiltelefonen, får du dock ett administrativt avdrag på 2,89% eftersom de regler Izettle har för tillfället, innebär att vi betalar en avgift till dem motsvarande denna summa.


 • På förmiddagarna under vardagar har vi förbokade grupper på taket, såsom företag, kryssningsgäster osv. Eftermiddagarna däremot är vigda åt turer för allmänheten. Vissa tider på året väljer vi att lägga ut allmänna tider även på förmiddagarna. Detta framgår i så fall av vår bokningskalender.


 • Boka din tur gör du genom att kontakta det företag du har värdebeviset hos direkt. OBS! Kom ihåg att du måste ta med dig ditt värdebevis till Takvandring®


 • Giltighetstiden på ditt presentkort från Takvandring Sverige AB gäller endast för själva bokningen. Så du kan boka innan kortet går ut, men turen kanske går senare i sommar. Vilket i praktiken innebär att med ett presentkort från oss på Takvandring Sverige AB har du ett år på dig att boka din tur ( 1 års giltighetstid på korten ) men faktiskt ytterligare nästan ett år till för att verkligen genomföra din Takvandring ®


 • Vi hämtar våra grupper vid Gustav II Adolfs statyn mitt på Stora Torget. Var på plats åtminstone 5 minuter innan utsatt tid. Härifrån går vi sen till taket på Stora Torget Norra sida ( ett av IN Gallerians hus )


 • Det finns möjlighet att låna toalett innan och efter turen. Det finns ingen toalett på taket.


 • Det är i grund och botten upp till dig. Det är inte farligt att gå en takvandring® , det är inget adrenalinstint äventyr. Det beror helt enkelt på hur du mår under din graviditet. Vissa blir starkt påverkade medan andra känner sig precis som vanligt. Vår tur innehåller knäböj och framåtlutande till viss del så blir du yr av sånt vill vi att du avstår.
  Vi har en kroppssele som sitter fast över bröstkorg och runt vardera ben, som spänns åt innan turen börjar. Om man skulle ramla på taket kan vi inte garantera att man inte ramlar på magen, och det gäller vare sig man är gravid eller inte.
  Titta gärna på filmen i denna länk, så kan du bilda dig en uppfattning om hur det går till.
  https://www.youtube.com/watch?v=4WY3zzlpy60&t=28s


 • Nej, det får du inte. Utrustningen vi erbjuder är för en person enbart.
  Vår utrustning är anpassade för personer som är över 150 cm lång och som väger under 120 kg.


 • En Takvandring®är en guidad tur, om staden och landets historia förr och nu. Fast högst uppe på taket! Vi går på gångbryggor, väl förankrade i vårt säkerhetssystem. En takvandring® innehåller bl.a. vissa passager med knäböj och klättring på stegar. Det här är inget adrenalinstint klätteräventyr utan en guidad tur fylld med historia och en fantastisk utsikt. Vår bana är ca 300 meter lång, med några plattformar efter vägen där vi stannar och berättar vad vi ser från den utsikten. Trots den korta sträckan går vi på ett kvarter av hus och det kommer att ta ca 1 timme och 15 minuter från det att vi möts vid samlingsplatsen tills du är nere på backen igen.


 • Av säkerhetsskäl tillåter vi inte så kallade Selfiesticks på våra turer. Det går utmärkt att ta fina bilder ändå och skulle ni vilja ha en gruppbild så fråga bara en av guiderna, de hjälper gärna till.
  Vi tillåter heller inga lösa föremål, så mobiltelefoner och kameror måste kunna sättas fast runt handled eller hängas runt halsen.
  Det finns speciella fotopåsar för mobiler som vi lånar ut under turens gång.


 • Nej, drönare är inte tillåten.


 • Ja, om du kan fästa fast den antingen på hjälmen eller med ett bröstspänne.


 • Du kan känna dig trygg! Alla arrangemang som leds av oss uppfyller gällande säkerhetskrav. Skyddsanordningarna på taken uppfyller Boverkets byggnadsregler. Samtliga lösa delar i säkerhetsutrustningen, vårt fallskyddssystem, är godkända enligt Europastandard samt CE-märkta.
  Samtliga guider har certifierad säkerhetsutbildning på hög höjd, samt hjärt- och lungräddningsutbildning.


 • * Minimilängd 145 cm. Personer under 18 år i målsmans sällskap.
  * Du kan väga högst 120 kg för att delta på grund av våra säkerhetsföreskrifter.
  * Du måste vara nykter och du får inte vara drogpåverkad.
  * Du måste ha stabila skor, utan klackar.
  * Personer med kända hjärt- och kärlproblem kan inte delta i aktiviteten.
  * Personer med stark höjdrädsla eller som har lätt att drabbas av yrsel bör ej delta i aktiviteten.
  * Vi tillåter inte selfiesticks eller lösa föremål på taket. Mobiltelefoner och kameror måste kunna fästas runt antingen handled eller hängas runt halsen. Vi lånar ut transparenta platsfickor som man hänger runt halsen om du vill ta bilder med din mobiltelefon.
  * Du får inte filma med drönare på taket.


 • Välj tur och dag och gå vidare till kassan / check out. Där, i kassan, använder du ditt presentkort som betalning.
  Fyll i presentkortsnumret i rutan vid " Gift Card Code".
  Har du flera presentkortsnummer du vill använda i samma bokning, lägg in dessa med ett mellanslag mellan koderna.
  Du får en bokningsbekräftelse till din mailadress när bokningen är genomförd. Det går självklart bra att kontakta oss direkt på info@takvandring.com också, så hjälper vi dig.


 • Vi på Takvandring Sverige AB har en fantastisk arbetsplats. Vi och våra gäster finns mellan tinnar och torn på taken till kulturminnesmärkta hus mitt i vårt stolta kulturarv. Vi är fyllda av respekt och ödmjukhet och värnar om miljön på alla tänkbara sätt. Att arbeta hållbart är självklart och en förutsättning för en trygg och långsiktig verksamhet. Vi vill lämna så lite avtryck och påverkan som möjligt med våra aktiviteter och medverka till att vår Takvandring under en tid blir en del i en lång och fortsatt historia


Hör våra kunder berätta om sin takvandring

Våra erfarna guider

Tove

Natalie

Elias

Vi erbjuder våra deltagare de bästa guiderna under våra takvandringar. Alla är välutbildade med certifierad säkerhetsutbildning på hög höjd, hjärt- och lungräddning samt kulturhistoria. De är engagerade och kompetenta och har bred erfarenhet av guidning av grupper i olika sammanhang.

Alla våra guider

Intresserad av våra takvandringar?